Ponujate 2 tipa naprav Drymat. V čem je razlika med njima?

Napravi se med seboj razlikujeta glede na princip izsuševanja. Drymat klasična naprava je cenovno ugodnejša različica, ki je primerna za izsuševanje kapilarne vlage v bivalnih prostorih, oziroma zgornjih delih zgradbe. Deluje v premeru 14 m.
Drymat EO+ je zmogljivejša naprava in se v primerjavi s klasično napravo Drymat uporablja za bolj specifična in težavna področja izsuševanja vlage. Dober primer so vlažne kleti. V primeru sanacije vlage z Drymat EO+ napravo, se na zidovje poleg naprave namestijo še elektrode, s katerimi direktno spodbujamo padec vlage.


Ali Drymat naprave proizvajate v vašem podjetju?

Ne,  gre za naprave nemškega proizvajalca Drymat, v lasti Franka Lindnerja, ki so v Nemčiji prisotne že več kot 3 desetletja. Naprave ponujamo na širšem evropskem tržišču, skupaj pa smo jih na evropskem trgu namestili že več kot 3000. Gre za preverjeno in dokazano delujočo rešitev sanacije vlage, za kar proizvajalec jamči s številnimi pridobljenimi certifikati in referenčnimi objekti širom Evrope.


Na katero mesto v hiši se namesti naprava Drymat in koliko prostorov lahko z eno napravo osušite?

Napravo montiramo v prostoru, ki smo ga po strokovnem ogledu določili, da je za montažo najbolj primeren. Sredinska točka hiše bi bila optimalna namestitev, vendar pa jo običajno namestimo na del, ki je z vidika vlage najbolj problematičen. Drymat vedno namestimo nad višino vlage. Iz estetskega vidika naprava nikakor ni moteča in je velikosti zvezka formata A5.


Kakšne priprave so potrebne pred montažo?

K vam se bo oglasil naš strokovnjak in preveril, kakšno je trenutno stanje vlage v prostoru. Ugotovil bo vzrok njenega nastanka in v primeru, da gre za kapilarni vzrok, potrdil sanacijo z napravo Drymat. Opravil bo tudi meritve vlažnosti zidov, ki jih kasneje potrebujemo za pravilen izračun lokacije namestitve naprave, hkrati pa tudi za ponovno meritev vlažnosti, ki jo na željo opravimo približno leto dni od montaže. Naprava se priklopi na klasično, ozemljeno vtičnico 230 V 50 Hz.


Ali lahko namestite napravo Drymat, kljub dejstvu, da ima žena nameščen srčni spodbujevalnik? Ali bi lahko prišlo do kakšnih zapletov v tem primeru?

Seveda lahko napravo namestimo, brez kakršnega koli vpliva na ženin spodbujevalnik. Drymat naprave so za zdravje ljudi povsem varne za uporabo. Pri proizvodnji uporabljamo zgolj najkakovostnejše materiale in v ospredje postavljamo skrb za človeka in naravo. Varnost uporabe smo dokazali s posebnimi testi vpliva delovanja naprav na človeka, ki so brezhibno delovanje povsem potrdili. Prejeli smo tudi certifikat, ki navedeno potrjuje,  Oglejte si ga tukaj.


Kako pa je z motenjem delovanja drugih naprav v primeru namestitve naprave Drymat v stanovanje? Doma imamo brezžični internet, ali bi se v tem primeru napravi med seboj motili?

Drymat naprave ne motijo delovanja nobenih drugih naprav v prostoru.


Kje si lahko ogledamo montirane naprave Drymat v Sloveniji?

V času uradnih ur lahko obiščete Upravno enoto Mestne občine Kamnik, kjer smo z našimi napravami pred vlago zaščitili celotno  zgradbo. V objekt je nameščenih 6 naprav. Za ogled jih je nekaj javno dostopnih na hodnikih.
V času uradnih ur lahko obiščete Upravno stavbo Mestne občine Piran, kjer smo v prostore namestili eno napravo.

Osnovna šola Ivana Kavčiča Izlake

Upravna enota Mestne občine Kamnik

Skosal s.p. - Montaža naprave Drymat na Mestni občini Kamnik

 Skosal s.p. - Notranjost s prikazom montirane naprave Drymat na Mestni občini Kamnik

Mestna občina Piran

Montaža naprave Drymat na Mestni občini Piran - Skosal s.p.

Več kot 300 stanovanjskih hiš širom Slovenije

Za vas smo dosegljivi vsak dan med 8. in 18. uro.

T: 035718748
G: 041638861

 Kontakt-Drymat-naprave-Slovenija

Drymat Slovenija

Prvi brezžični izsuševalci vlage v Sloveniji. Znebite se vlage za vselej z enostavno montažo naprave Drymat v vaš prostor.

V Sloveniji nam zaupa že več kot 300 zadovoljnih uporabnikov.

Vzdržljivost

V vzdržljivostnnem testu smo simulirali približno 300.000 obratovalnih ur (= 30+ let) delovanja naprave. Dolgotrajna vzdržljivost sistema Drymat je bila dokazana.