Od sedaj vse poteka samodejno – celo po poplavi.

Po namestitvi sistema Drymat potrebujete le še kanček potrpljenja. Glede na posebne okoliščine lahko elektrofizikalno izsuševanje kapilarne vlage iz zidovja traja od tri do dvanajst mesecev.


Po dvanajstih mescih opravimo prvo kontrolno meritev, na podlagi katere določimo napredek sušenja. Seveda meritve dokumentiramo in se na podlagi izsledkov odločimo, ali je potrebno parametre ponastaviti. Tako boste lahko prepričani, da je vaš sistem Drymat razvil celoten potencial.Drymat-izsusevanje-vlage

Razsoljevanje zidovja preprečuje ponovno navlažitev zidu

Drymat pa ob izsuševanju kapilarne vlage iz zidovja hkrati poskrbi še za razsoljevanje. Zid je hitreje in bolj temeljito izsušen, kot pa z le s klasično zatesnitvijo, saj se v klasičnih primerih sol po naravni poti nalaga v stenah, kletnih tleh in medkrovjih. Hidroskopična sol veže nase vlago iz zraka – in to do trikratnika lastnega volumna. Iz tega razloga je neizogibno, da se bo zidovje ponovno navlažilo.
S sistemom Drymat pa lahko to težavo odpravite enkrat za zmeraj – tudi po poplavah.

Vzdržljivost

V vzdržljivostnnem testu smo simulirali približno 300.000 obratovalnih ur (= 30+ let) delovanja naprave. Dolgotrajna vzdržljivost sistema Drymat je bila dokazana.